Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto śmietanowe"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Z podanych składników upiecz biszkopt. Ostudź, przekrój na 2 krążki.
Masy: ubij kremówkę z cukrem. Wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną. Dodaj pokrojone brzoskwinie. Kajmak utrzyj z masłem. Posypka: słonecznik i resztę składników podgrzej, wymieszaj. Ostudź.
Dolny krążek ciasta posmaruj masą śmietanową, nakryj drugim. Nałóż masę kajmakową, posyp pokruszonym słonecznikiem. Schłodź.
Czas przygotowania: 90 min, ilość porcji: 15 cena za porcję: 2,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie