Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto twarogowe z jabłkami"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34617
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 886
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 157
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3797
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34617
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 886
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 157
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3797
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier waniliowy, jajko, pokrojone w kawałki masło. Ugnieć ciasto i odłóż w chłodne miejsce.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 cm, wyłóż na blachę. Wymieszaj twaróg z jajkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym, startą skórką i sokiem z połowy cytryny. Krem rozsmaruj na cieście.
Oczyść jabłka, wykrój gniazda nasienne i pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm. Pokrop je sokiem z połowy cytryny i rozłóż równomiernie na kremie twarogowym.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez ok. 45 minut. Pod koniec można udekorować listkami melisy.
Zamiast jabłek możesz do ciasta użyć gruszek. Wtedy wybierz gruszki zwarte, niezbyt miękkie i nie tak bardzo soczyste, żeby nie rozpadły się w cieście.Źródło: Na żywo