Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3141
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3141
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Ciasto:Wszystkie składniki połączyć,wyrobić ciasto,podzielić na dwie części.
Masa budyniowa:W 1/2szkl mleka roztrzepać żółtka i mąkę.Resztę mleka zagotować z cukrami.Wlać mleko z żółtkami i zagotować.Masło ucierać mikserem i dodawać stopniowo ostudzony budyń.
Wykonanie całego ciasta:Ciasta rozłożyć na dwóch,wyłożonych papierem do pieczenia blaszkach o wymiarach 25x40cm.Białka ubić z cukrem.Ciasta posmarować dżemem.Na dżem wyłożyć ubitą pianę i posypać bakaliami.Piec ok.30min w temperaturze 180stopni.Płaty ciasta przełożyć kremem.