Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z malinami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2526
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 503
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 201
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 760
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2526
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 503
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 201
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 760
Składniki
Rozbić jajka, oddzielając żółtka od białek. Żółtka ubić z połową szklanki cukru i torebką cukru waniliowego na gładką masę. Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru na sztywną pianę. Delikatnie połączyć białka z żółtkami.
Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiać i dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Margarynę włożyć do dużego rondla i doprowadzić do wrzenia. Dodać do masy.
Masę wylać do formy. Piec przez 30 minut. Wyjąć z piekarnika i szybko ułożyć maliny na wierzchu. Znów włożyć do piekarnika, piec jeszcze przez 5-7 minut. Udekorować miętą. Można posypać cukrem pudrem.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium