Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby to zwykle ciasto z owocami i kruszonką, ale czasem, takie ciasta są najlepsze. Latem robię je, dość często i z różnymi owocami. Tym razem, zrobiłam z winogronem, akurat miałam takie słodkie, bez pestek. Szybko i łatwo się robi. Myślę, że każdy sobie z nim poradzi. Nawet, jeśli nie jest mistrzem wypieków.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3599
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3599
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Na wierzch wyłożyć dowolne owoce. U mnie tym razem winogron.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 30 minut. W międzyczasie z podanych składników zrobić kruszonkę. Po 30 minutach wyciągać ciasto z piekarnika, (nie wyłączać go) i posypać kruszonką. Wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze 15 minut.
Gotowe ciasto zostawić do wystudzenia.