Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, letnie ciasto. Najwięcej czasu zajmuje oczekiwanie, aż galaretka stężeje. Polecam.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3537
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 846
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3537
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 846
Składniki
Foremkę ze zdejmowaną obręczą o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. W dwóch miseczkach rozpuścić po dwie galaretki, każdą w trzech szklankach ( 1 szkl.-250 ml) gorącej, przegotowanej wody. Wystudzić i włożyć do lodówki, aby stężały. Dno foremki wyłożyć biszkoptami. Tężejące galaretki z jednej miseczki wymieszać dokładnie z jogurtem. Na jakieś pięć minut dać jeszcze raz do lodówki, aby masa nabrała konsystencji kremu. Połowę wyłożyć na biszkopty. Na to druga warstwa biszkoptów i reszta kremu. Na wierzchu rozłożyć wiśnie. Zalać tężejącącymi galaretkami z drugiej miseczki. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.