Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cynamonowy jabłecznik"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 158
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 158
Składniki
Z umytych i osuszonych jabłek delikatnie wydrąż środki. Do każdego włóż po łyżce dżemu wiśniowego.
Blachę do ciasta wysmaruj tłuszczem. Ułóż w niej przygotowane owoce.
Jajka wbij do miski. Zasyp je cukrem i utrzyj, tak, by nie było grudek. Dodaj mąkę pszenną z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Wlej oliwę. Całość wymieszaj za pomocą miksera.
Gdy masa będzie gładka, zalej nią jabłka.
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz ciasto około 45 minut. Kiedy przestygnie, posyp je cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV