Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie, mocno czekoladowe muffinki
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2955
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 120
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 58
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2955
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 120
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 58
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Składniki
W misce zmieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żółtka oddzielić od białek – białka ubić na pianę. Do miski przełożyć przestudzone masło, dodać espresso i żółtka – zmiksować na średniej prędkości na gładko. Dodać mąkę, zmiksować na gładką masę, powoli dolewać czekoladę, miksując.
Do masy łyżką przełożyć 1/3 piany, delikatnie wymieszać, przełożyć resztę piany i delikatnie zmieszać do połączenia się składników. Formę na muffinki wyłożyć papierkami, do każdego otworu włożyć po 2 łyżki ciasta, Piec 15 minut w 190 stopniach. Przestudzić przed jedzeniem.