Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe, chrupiące z wierzchu, w środku super wilgotne.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3583
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 856
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3583
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 856
Składniki
Kwadratową tortownicę (24 x 24cm) lub okrągłą o śr. 26cm wysmarować masłem i posypać mąką. Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
Czekoladę połamać na małe kawałki i razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić.
Jajka ubić z cukrem na najwyższych obrotach miksera na puszystą masę (ok. 10 minut), pod koniec ubijania dodać melasę.
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i solą.
Do ubitych jajek dodać czekoladę z masłem, zmniejszyć obroty i dodać przesianą mąkę.
Wiśnie odsączyć i dodać do masy. Delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy i piec ok. 60 minut. Pod koniec pieczenia przykryć folią aluminiową, że się za bardzo nie przypiekło. Smacznego :)