Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie kruchego ciasta,jabłek i sera
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3594
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3594
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
mąkę posiekać z proszkiem do pieczenia i margaryną. Dodać cukier ,jajka i zagnieść ciasto (gdyby nie chciało się sklejać można dodać trochę gęstej śmietany).Podzielić ciasto na 3 części ,rozwałkować i upiec 3 placki na jasny kolor w prostokątnej blaszce (25/40cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą
masa serowa :margarynę rozpuścić w garnku,dodać do niej zmielony ser,cukier,cukier waniliowy i żółtka i wszystko razem zagotować ,do gotującej się masy wlać mleko rozrobione z mąką ziemniaczaną i jeszcze chwilę gotować.Gorącą masę wylać na pierwszy placek i przykryć drugim plackiem
masa jabłkowa : jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce,włożyć do garnka,podlać niewielką ilością wody (0,5 - 1 szklanki wody)i uprażyć.Gdy jabłka będą miękkie i zmniejszy się ilość soku zestawić z ognia i dodać galaretkę ,dobrze wymieszać następnie wylać na drugi placek i przykryć trzecim.Polać polewą czekoladową.Ciasto musi nasiąknąć więc najlepiej kroić go dopiero na drugi dzień