Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser truskawkowy z bitą śmietaną.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Truskawki myjemy osuszamy na ręczniczkach papierowych, obieramy z szypułek. 4 większe truskawki kroimy w kostkę. Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy pokrojone truskawki, mieszamy, wkładamy do pucharka. Jedną truskawkę nadcinamy na cztery części, i dekorujemy górę pucharka z deserem. Pucharek z deserem wstawiamy na godzinę do lodówki.
Smacznego!!!