Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowy deser z truskawkami, galaretką i kruchymi ciastkami.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 14
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3425
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 97
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 14
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3425
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 97
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Truskawki umyć i odstawić.
Ciastka pokruszyć do pucharków lub szklanek.
Żelatynę zalać kilkoma łyżeczkami gorącej wody i odstawić na chwilę.
Jogurt wymieszać z cukrem wanilinowym i miodem.
Zalaną wodą żelatynę mieszać do rozpuszczenia. Dodać łyżkę przygotowanego w poprzednim etapie jogurtu i dokładnie wymieszać. Dodać kolejną łyżkę i ponownie wymieszać. W ten sposób dodać do rozpuszczonej żelatyny około pół szklanki jogurtu, następnie wlać żelatynę wymieszaną z jogurtem do pozostałej części jogurtu i od razu dokładnie wymieszać.
Jogurt z żelatyną wlać do pucharków na warstwę ciastek.
Truskawki osuszyć, usunąć z nich szypułki i do każdego pucharka włożyć trzy owoce.
Tak przygotowane desery wstawić do lodówki na około 30 minut.
W tym czasie galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić do całkowitego wystudzenia.
Do każdego pucharka wlać wystudzoną galaretkę.
Desery wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.