Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 17
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3439
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 99
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 17
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3439
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 99
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Margarynę zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką, dodać pozostałe składniki. Oddzielić żółtka od białek, dodać tylko żółtka. Zagnieść ciasto, podzielić na 4 części.
Rozwałkować 1 część, wyłożyć na blachę, posmarować powidłami przykryć drugim plackiem.
Na drugą blachę położyć 3 część ciasta, a na nie położyć pianę ubitą z 4 białek , pół szklanki cukru oraz pół szklanki zmielonych orzechów. Przykryć 4 część ciasta i upiec w temperaturze 170- 180 stopni około 40 minut.
Utrzeć margarynę z cukrem na pulchną masę, dodać kakao i przełożyć upieczone placki.