Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa , lekko słodka drożdżówka .Puszysta, wilgotna z dodatkiem jagód.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 60
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3615
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 60
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3615
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Ciepłe mleko wlewam do miski dodaję drożdże , cukier , 4 łyżki mąki. Dokładnie mieszam i odstawiam na 20 minut.
Po tym czasie dodaję jajka i resztę mąki , dokładnie mieszam i odstawiam na 40 minut.
Roztapiam masło i lekko studzę. Na blachę 20 na 25 wykładam papier do pieczenia. Łyżką lekko nakladam 3/4 ciasta . Na to rozkladam jagody . U mnie są z kompotu , więc najpierw dobrze zlałam sok. Następnie na górę kładę resztę ciasta , posypuję cukrem migdałowym i polewam masłem.
Piekarnik nastawiam na 180 stopni i kiedy się nagrzeje wkładam ciasto.Piekę ok. 50 minut,, aż ładnie się zarumieni. Pozostawiam do ostygnięcia.