Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkami pysznie smakuje, jest łatwe i szybkie do przygotowania.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Składniki
Całe jajka dokładnie ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Margarynę lub masło rozpuścić, ostudzić, połączyć z masą jajeczną
Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części.
Do jednej części wmieszać przesiane kakao. Ciasto wykładać na przemian ciemne i jasne do przygotowanej formy.
Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone na cząstki jabłka.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut. Piec do suchego patyczka.