Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ciepła przekąska na podwieczorek. Aromat rozchodzi się po całym domu. Zachęcam do upieczenia większej ilości takiej dyni. Potem możemy ją wykorzystać do pysznych kakaowych pierogów.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3825
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 297
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3825
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 297
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 210 C. Dynię kroimy w średnią kostkę. Przekładamy na papier do pieczenia. Polewamy olejem, posypujemy cynamonem, przyprawą do pierników i cukrem. Dodajemy goździki, całość starannie mieszamy, aż przyprawy dokładnie oblepią kawałki dyni. Dynię z papierem przekładamy na pokrywkę naczynia żaroodpornego. Wkładamy do piekarnika na mniej więcej 45-60 minut, mieszamy od czasu do czasu. Gotowe polewamy miodem, lub posypujemy cukrem pudrem. Gorąco polecam do upieczenia większej ilości takiej aromatycznej dyni i wykorzystać ją do kakaowych pierogów.