Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie masz aż tyle czasu? Przygotuj nasz ekspresowy piernik, który zrobi furorę nie tylko w czasie świąt. Jego przygotowanie jest bardzo proste, a każdy kto go spróbuje, poprosi cię o dodatkowy kawałek.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 137
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 137
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Składniki
Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Składniki mokre wymieszaj osobno, a suche osobno. Połącz wszystko delikatnie, ale dokładnie. Niewielką blachę wyłóż papierem do pieczenia i natłuść. Piecz ok. 50 minut.
Wszystkie składniki na polewę stop w rondelku, dokładnie wymieszaj i zdejmij z ognia, aby masa przestygła i zgęstniała.
Gdy ciasto wystygnie przekrój je wzdłuż na pół. W środek wyłóż powidła i wylej połowę polewy czekoladowej. Resztą polewy polej ciasto. Nie trzymaj piernika w lodówce. Pychota!