Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fileciki rybne na kapuście"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 193
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3968
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 350
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 903
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 193
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3968
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 350
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 903
Składniki
Filety włóż na noc do lodówki, żeby się rozmroziły. Osusz je i skrop sokiem z cytryny. Odłóż na 1 godz.
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, posiekaj i wymieszaj z winem. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę obierz, pokrój w talarki i wrzuć na rozgrzane masło. Po minucie dodaj kapustę, jabłka i przyprawy. Wlej 3/4 szklanki wody i duś pod przykryciem 30 min. Wsyp kapary.
Mąkę wymieszaj z kminkiem i majerankiem. Ryby przypraw solą i pieprzem, oprósz mąką. Usmaż na rozgrzanym oleju. Kawałki ryby podaj na porcji kapusty. Udekoruj np. paseczkami pieczonej papryki.
Inna panierka
Rybę przed smażeniem obtocz w mące kukurydzianej wymieszanej ze szczyptą chili, kurkumy i mielonego imbiru.Źródło: Naj