Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gniazdka migdałowe"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4583
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4583
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Agrest oczyść. Z cukru i 3–4 łyżek wody ugotuj syrop. Wystudź. Białka ubij. Gdy piana będzie sztywna, dolej syrop. Dodaj cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Ubijaj dalej mikserem, aż wszystkie się połączą. Bezę przełóż do szprycy.
Blachę wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 10 kółek. Zapełnij je masa bezową wyciskaną ze szprycy. Beziki susz około 3 godzin w temp. 80oC.
Śmietanę ubij, wymieszaj z twarogiem, likierem i mielonymi migdałami. Beziki udekoruj paseczkami stopionej czekolady, posmaruj kremem i obłóż agrestem.
3,5 godz.; Sztuka: 460 kcal; Cena sztuki: 0,90 zł.Źródło: Naj