Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie i chrupiące na zewnątrz - GOFRY. Pyszne, domowe i szybkie w przygotowaniu.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 148
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 148
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Masło rozpuszczamy. Białka oddzielamy od żółtek. W misce mieszamy żółtka z masłem, cukrem i mlekiem. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko łączymy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Masę odstawiamy na kilka minut.
Rozgrzewamy gofrownicę i delikatnie ją natłuszczamy oliwą lub masłem. Kiedy jest już nagrzana, to możemy piec gofry. Na jednego przypadają około 2-3 łyżki masy. Pieczemy przez około 4 minuty, do zrumienienia, a następnie studzimy przez chwilę na kratce.Można podawać.