Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiających, kruchych jabłek i słodkiego, rozpływającego się w ustach biszkoptu. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3665
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 150
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 872
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3665
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 150
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 872
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, schładzać przez pół godziny, wyłożyć nim tortownicę, tworząc podwyższenie do polowy wysokości boku blaszki. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. Gdy ciasto lekko się zarumieni wyjąć je z piekarnika, posypać bułką tartą połączoną z orzechami (połową), nałożyć pokrojone w cieniutkie plasterki jabłka, posypać cukrem, znów posypać bułką tartą z orzechami. Przygotować ciasto biszkoptowe – jajka ubić z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawać mąki i proszek do pieczenia. Powstałym ciastem zalać jabłka. Blaszkę wstawić do piekarnika przestygniętego do 200 stopni. Piec na jasnozłoty kolor około 35-40 minut, przed podaniem posypać cukrem pudrem.