Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jak zrobić lody waniliowe?"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Jajka parzę wrzątkiem. Przygotowuję trzy naczynia. Do jednego wlewam kremówkę, do drugiego białka, a do trzeciego żółtka. Żółtka miksuję z połową cukru i łyżką przegotowanej wody na puszystą, białą masę.
Białka ubijam na bardzo sztywno, pod koniec ubijania dodając po łyżce resztę cukru. Kremówkę także ubijam na sztywno. Do masy żółtkowej dodaję stopniowo ubite białka i delikatnie, ale dokładnie mieszam.
Następnie dodaję po łyżce kremówki i wydrążone ziarenka wanilii. Przekładam do pojemnika i co najmniej na trzy godziny wstawiam do zamrażalnika.Źródło: Rewia