Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kakaowy pleśniak z owocami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 791
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 791
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj pół szklanki cukru, 5 żółtek i kostkę margaryny. Zagnieć.
Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodaj 2 łyżki kakao. Białka ubij ze szklanką cukru. Gdy piana będzie sztywna, wsyp 2 budynie i ponownie zmiksuj.
Ciasto kakaowe wylep na blasze wysmarowanej masłem. Ułóż na niej owoce i posyp całość pokruszoną drugą częścią ciasta. Na wierzchu rozsmaruj pianę.
Piecz pleśniaka 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Kurier TV