Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kisiel z żurawin"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w szklance zimnej, przegotowanej wody. Umyte żurawiny przetrzyj przez sitko, wymieszaj z miodem i przypraw do smaku goździkami.
Pozostałe na sicie skórki przetartych żurawin zalej trzema szklankami wrzącej wody. Ugotuj, przecedź, dodaj do wcześniej przygotowanego przecieru żurawinowego. Wymieszaj, zagotuj.
Ciągle mieszając powoli wlewaj mąkę rozprowadzoną w wodzie. Kisiel gotuj przez chwilę na małym ogniu, ciągle mieszając. Następnie przelej do pucharków opłukanych zimną wodą, przestudź. Możesz udekorować gęstą kwaśną śmietaną.
Czas przygotowania: 30 minut 90 kcal/1 porcja
Koszt: do 18 złŹródło: Tele Tydzień