Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny placek śliwkowy"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
na ciasto wymieszaj i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Śliwki umyj i wypestkuj.
Foremkę wysmaruj masłem i wysyp mąką. Ciasto rozwałkuj i umieść w foremce.
Masę makową wymieszaj z jajkiem i wyłóż na ciasto. Połóż na niej śliwki.
kruszonki ugnieć, zetrzyj i posyp nimi ciasto. Piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Czas: 40 min., porcja = 310 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV