Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe zawijaski w cukrze"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Wodę, mąkę, cukier, jajka i sól dobrze wymieszaj na jednolite ciasto. Podziel na 4 części. Każdą wyrób z innym barwnikiem spożywczym (jedną możesz pozostawić jasną).
Niewielką ilość oleju rozgrzej na patelni, porcjami usmaż naleśniki. Po usmażeniu każdy naleśnik zwiń w rulon, potnij skośnie na 1 cm kawałki. Ułóż obok siebie kolorami, obficie posyp cukrem pudrem.
Taki naleśnikowy makaron można podawać również z ulubionym dżemem lub konfiturami, polany stopioną czekoladą, z owocami i z bitą śmietaną... Jak kto lubi – pomysłów jest wiele.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Sycik z Konina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie