Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny krem z mascarpone do tortu lub innych ciast. Doskonale się rozsmarowuje i utrzymuje kształt. Jego smak możesz urozmaicić, dodając do niego różnego rodzaju aromaty lub skórki cytrusowe. Pamiętaj, aby obłożone nim ciasta dobrze schłodzić, co sprawi, że krem nie będzie wypływać z ciasta.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Bardzo dobrze schłodzoną śmietankę przelej do misy miksera. Dodaj do niej przesiany przez sitko cukier puder, a następnie zacznij ją ubijać na średnich obrotach.
Kiedy śmietana zgęstnieje i zaczną pojawiać się na niej czubki, dodaj do niej serek mascarpone. Zmiksuj ponownie, aby wszystkie składniki się połączyły i powstał gęsty krem. Zajmie to około 3 minut.
Krem z mascarpone do tortu warto dodatkowo schłodzić przed przełożeniem nim ciasta. Możesz przełożyć nim blaty biszkoptowe lub obłożyć boki tortu. Doskonale nadaje się również do dekorowania ciast przy pomocy szprycy lub rękawa cukierniczego.