Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowy sernik makowy"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 263
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 340
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 263
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 340
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic .
Ciasto: zagnieć na jednolite ciasto. Wyłóż dno tortownicy o śr. 24 cm. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
Masa: do sera dodaj mleko skondensowane, cukier, stopione, ostudzone masło, jajka, cukier waniliowy i budyń w proszku. Zmiksuj na jednolitą masę. Podziel na pół. Do jednej części wsyp suchy zmielony mak, wymieszaj.
Na środek podpieczonego spodu wlewaj na przemian po łyżce obydwu mas. Piecz godzinę w temp. 170°C. Serniczek udekoruj lukrem.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie