Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Majówkę najlepsze jest ciasto z rabarbarem
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34682
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 913
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 360
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3995
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34682
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 913
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 360
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3995
Składniki
Mąkę , proszek do pieczenia, cukier puder i margarynę Kasię dokładnie wysiekać nożem , dodać żółtka i śmietanę , zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, wysmarować foremkę tłuszczem, wyłożyć folią aluminiową, rozwałkować jedną część ciasta, wyłożyć dno foremki i brzegi, następnie skroić drobno obrany rabarbar, posypać cukrem kryształem i cynamonem, rozwałkować drugą część ciasta, przykryć rabarbar, piec ciasto w 180'''' około 1 godziny. Jak wystygnie wyjąć z foremki i dokładnie posypać cukrem pudrem.