Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3960
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 344
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 892
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3960
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 344
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 892
Składniki
Ciasto ciemne: Do garnuszka przekładam margarynę, cukier, wodę i kakao. Gotuję około 5 minut. Masę odstawiam do przestudzenia. Następnie do chłodnej masy dodaję żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksuję. Na końcu do ciasta dodaję pianę ubitą z białek. Mieszam.
Masa serowa: Masło razem z jajkami, cukrem waniliowym i cukrem kryształem ucieram na puszystą masę. Dodaję zmielony ser. Ucieram. Na końcu wsypuję budyń. Wszystko razem ucieram.
Ciasto ciemne wylewam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 15 minut w temp. 180 stopni. Po tym czasie na ciemne ciasto wylewam masę serową. Piekę 30 minut, w tej samej temperaturze. Białka razem z cukrem ubijam na sztywno. Dodaję wiórki kokosowe mieszam. Pianę wykładam na ciasto. Wyrównuję. Ciasto piekę jeszcze przez 15 minut.