Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekka rolada biszkoptowa"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 201
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3988
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 366
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 940
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 201
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3988
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 366
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 940
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z 1/2 cukru i 2 łyżkami wody. Ubij na sztywno. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj.
Rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w temp. 200 st. Przełóż na ściereczkę oprószoną cukrem. Zwiń razem ze ściereczką. Odłóż do wystudzenia.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij. Wymieszaj z twarogiem. Dodaj resztę cukru, sok i skórkę z cytryny oraz likier. Żelatynę połącz z kremem. Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem, ponownie zwiń. Schłodź. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina