Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie w wykonaniu kruche ciastka o smaku malinowym. Pycha.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2470
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 66
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 729
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2470
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 66
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 729
Składniki
Wychodzi około 28 ciastek. Mąkę mieszamy z budyniem i cukier puder, dodajemy pokrojone schłodzone masło i maliny. Można dodać kilka kropli aromatu. Wszystko miksujemy w robocie do uzyskania jednolitej masy. Z gotowego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego orzecha włoskiego, lub jeszcze mniejsze. Z kawałków forujemy kulki, przekładamy je na blachę z papierem do pieczenia. Za pomocą stempli lub foremek lekko spłaszczamy nadając wzorek. Pieczemy około 20 -25 minut w 180 C.