Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowe muffiny z gruszką"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3591
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3591
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Składniki
Rozpuść masło z cukrem w garnku. Wrzuć obrane i pokrojone gruszki. Gotuj 5 minut. Odstaw, by ostygły. Nie wylewaj sosu.
Wymieszaj na ciasto oraz zblanszowane migdały (jeśli lubisz, dodaj cynamon). W osobnej misce połącz mleko, roztopione masło, jajko i ekstrakt waniliowy.
W misce z suchymi składnikami zrób dołek. Wlej mleczną masę wraz z połową uduszonych gruszek. Delikatnie wymieszaj.
Piecz babeczki w foremkach przez 20-25 minut w 180 st. C. Podawaj polane sosem z kawałkami gruszek.Źródło: Olivia