Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piekę ten miodownik od kilku lat i zawsze się sprawdza, jest bardzo dobry
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3867
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 566
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3867
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 566
Składniki
Robimy ciasto-zagotować 1 szkl. cukru pudru ,12,5 dkg masła i miód, przelać do miski i chwilę mieszać aby ostygło, dodajemy 2 jajka / roztrzepane /, cukier waniliowy, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, mąkę tortową,dodać bakalie, olejek migd. wszystko wymieszać .Dzielić ciasto np. na 4 części .Rozsmarowujemy na blaszce i pieczemy po 12-15 min.w temp.180"C.Każdy placek osobno.
Masa - gotujemy kaszkę mannę na mleku i studzimy.Kostkę masła lub marg. ucieramy z 1 szkl.cukru pudru, dodajemy ostudzoną kaszkę mannę, uprażone i zmielone orzechy i pokrojone śliwki, olejek migd.
Na pierwszy placek kładziemy masę / dodać dżem jeżynowy do masy / , placek , znów masa, placek i masa / dodać do niej rodzynki / i ostatni placek.Rozpuszczamy czekoladę / miskę kładziemy na garnek z wrzącą wodą / i dodajemy na koniec 1 łyżeczkę masła.Smarujemy placek . Posypujemy orzechami, migdałami .Smacznego!!!