Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki dwukolorowe"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3959
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 344
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 890
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3959
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 344
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 890
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Miękkie masło siekamy, ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
Nie przerywając ucierania dodajemy olej i 4 łyżki ciepłej wody, a potem po jednym żółtku. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą i mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Foremki smarujemy tłuszczem i lekko obsypujemy mąką.
Foremki napełniamy do 1/3 wysokości ciastem, dodajemy pokrojone kiwi i pokrojone truskawki (lub kilka całych malin). Dopełniamy ciastem do 2/3 wysokości foremek. 4. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy do wystygnięcia.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena sztuki: około 0,80 zł
Wartość odżywcza: 1 sztuki: 257 kcal Białko 10,2 g/ Tłuszcz 13 g/Węglowodany 48 gŹródło: Rewia