Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffiny z jagodami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3811
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 230
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3811
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 230
Składniki
Przesiej mąkę. Dodaj proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli i wymieszaj. Do oddzielnego naczynia wbij jajko, wlej mleko, olej i zmiksuj. Płynną masę połącz z mąką i zmiksuj mikserem na najwyższych obrotach. Umyj i osusz jagody. Połowę odłóż, a resztę dorzuć do ciasta. Foremki napełnij do 2/3 ich wysokości. Wstaw do piekarnika i piecz pół godziny w temperaturze 170oC.
W tym czasie utrzyj pozostałe jagody, a kremówkę ubij na sztywno z resztą cukru. Następnie połącz ją delikatnie z roztartymi owocami. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj na muffiny. Ozdób listkami mięty.
<strong>Czas przygotowania: 45 min Ilość kalorii na 1 porcję: 220 Stopień trudności: średnie</strong>Źródło: Telemax