Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na pyszny deser, ale temperatury za oknem skutecznie zniechęcają cię do uruchamiania piekarnika, mamy dla ciebie przepis na wyjątkowo smaczne ciasto na upały. Zrobisz je bez pieczenia i to bez większego wysiłku. Gwarantujemy, że pokochasz ten deser.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 257
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4565
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 179
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 121
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 257
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4565
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 179
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 121
Składniki
Zacznij od przygotowania spodu. Wiórki kokosowe upraż krótko na suchej patelni, tak aby się lekko zezłociły. Herbatniki pokrusz w moździerzu lub przy pomocy blendera. Wymieszaj z uprażonymi wiórkami, a następnie dodaj do nich rozpuszczone masło. Całość. dokładnie wymieszaj, aby miała konsystencję mokrego piasku. W razie potrzeby dodaj nieco więcej masła. Tak przygotowaną masę wyłóż na spód tortownicy o średnicy 24 cm, dociskając całość do dna.
Przygotuj masę serową. W niedużym rondelku podgrzej mleko, a następnie dodaj do niego żelatynę. Dokładnie wymieszaj przy pomocy trzepaczki i odstaw do przestygnięcia. Zmiksuj twaróg z cukrem i pastą waniliową. Następnie dodaj do niego śmietanę i chłodne mleko z żelatyną. Dokładnie wymieszaj. Dodaj maliny i ostrożnie wymieszaj całość szpatułką, uważając, aby nie rozgnieść owoców.
Masę serową przelej na przygotowany wcześniej spód z herbatników.
Wstaw ciasto na upały do lodówki, a następnie schładzaj przez minimum 6-7 godzin. Przed podaniem upewnij się, że ciasto stężało. Udekoruj malinami oraz jeżynami.