Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Niemiecki torcik naleśnikowy z wiśniami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Masło stop, przestudź. Połącz z mąką, 2 łyżkami cukru oraz jajkami i 1 szkl. maślanki. Mocno rozgrzej dużą patelnię. Wylewaj na nią porcje ciasta. Smaż grubsze naleśniki. Żelatynę namocz w 6 łyżkach wody, gdy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając.
Obydwa sery zmiksuj z resztą cukru i maślanki. Połącz z żelatyną. Wiśnie osącz. Kilka łyżek soku z wiśni wymieszaj z proszkiem budyniowym, a resztę zagotuj. Wlej rozrobiony budyń, gotuj minutę. Dołóż wiśnie, wystudź.
Naleśniki przełóż kremem serowym oraz masą wiśniową. Schłodź. Posyp cukrem pudrem. Udekoruj miętą.Źródło: Naj