Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowa wuzetka z wiśniami i galaretką"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 203
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3990
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 367
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 945
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 203
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3990
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 367
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 945
Składniki
Całą czekoladę zetrzeć, ciastka pokruszyć. Masło, połowę cukru i 1 cukier waniliowy utrzeć. Dodać żółtka, czekoladę, orzechy, proszek do pieczenia, ciastka, ubite białka. Wymieszać, piec przez ok. 30 minut w temp. 180 stopni C. Następnie ciasto ostudzić i przekroić.
Przygotować krem: rozpuszczoną żelatynę, twaróg, serek, cukier waniliowy, resztę cukru oraz kremówki i likier zmiksować na gładki jednolity krem.
Przełożyć ciasto. Ozdobić wiśniami, zalać galaretką wiśniową, ostudzić.
Ciasto można ozdobić jak na zdjęciu, przygotowując ozdobną kokardę z lukru (z dodatkiem barwnika).
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium