Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzechowiec z kokosem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 256
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 256
Składniki
Połowę orzechów włoskich mielimy. Z pozostałych odkładamy kilka najładniejszych do dekoracji, resztę dość grubo siekamy.
Orzechy mielone miksujemy z margaryną, cukrem i szczyptą soli. Miksując, dodajemy po jednym jajku.
Masę mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Dolewamy mleko i kilka kropelek olejku migdałowego. Na koniec łączymy z orzechami siekanymi.
Ciasto przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i oprószonej mąką. Wstawiamy na około 50 minut do piekarnika nagrzanego do 175oC.
Wystudzony orzechowiec smarujemy rozpuszczoną w gorącej kąpieli polewą czekoladową lub rozpuszczoną czekoladą deserową i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Czas przygotowania 85 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł
Wartość odżywcza 1: porcji 590 kcal, Białko 23 g, Tłuszcz: 62 g, Węglowodany: 72 gŹródło: Rewia