Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pachnące racuchy z borówkami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3839
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 356
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3839
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 356
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem i mlekiem w proszku. Dodaj 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego, by uzyskać dość gęste ciasto.
Odstaw masę na 5 minut, a następnie usmaż średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju. Odsącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Umyte borówki włóż do rondelka. Zasyp owoce cukrem i zalej odrobiną wody.
Gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż z borówek zrobi się gładki sos. Dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj.
Gorącym sosem polej przygotowane wcześniej racuszki.
<strong>Przepis nadesłała Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich.</strong>Źródło: Super TV