Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Panna cotta ananasowa"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2509
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 288
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 185
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 747
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2509
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 288
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 185
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 747
Składniki
Wlej do rondelka mleko, śmietanę, zalewę z ananasów, dodaj namoczoną żelatynę. Wolno podgrzewaj, aż się rozpuści.
Rozlej masę do foremek. Kiedy ostygnie, wstaw na co najmniej 2 godziny do lodówki.
Zanurz foremki we wrzątku. Wyłóż stężoną masę na talerzyki. Udekoruj je pokrojonymi ananasami.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Bella Relaks