Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piaskowiec z galaretką"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3774
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3774
Składniki
Śliwki umyj, osusz, rozetnij, wyjmij pestki. Połówki śliwek potnij na cząstki. Oddziel żółtka od białek.
Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Dodaj żółtka. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy.
Białka ubij na sztywno. Delikatnie wymieszaj je z ciastem. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto piaskowe.
Na wierzchu rozłóż cząstki śliwek. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz około 50 minut. Wystudź.
Galaretkę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć, posmaruj nią wierzch ciasta. Odstaw do zastudzenia.Źródło: Tina