Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki które są mięciutkie, rozpływają się w ustach i pięknie pachną a ciasto nie potrzebuje leżakować.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Będzie się lekko lepić ale nie dodajemy mąki. Następnie lekko podsypujemy stolnicę mąką i rozwałkowujemy na grubość ok 4-5 mm. Następnie wycinamy dowolne kształty i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w zależności od ich wielkości 8-10 minut.
Pierniczki możemy polać gorącą czekoladą albo lukrem w zależności od tego jakie lubimy bardziej.