Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny piernik mojej prababci - sama początkowo nie wierzyłam że coś surowego nie zepsuje się przez dwa tygodnie
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2996
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2996
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Masło +miód+ cukier rozpuścić razem. Ostudzić. Następnie dodać mąkę , jajka, przyprawę do piernika. Sodę rozpuścić w mleku i również dodać. Wszystko dobrze wymieszać, szczelnie przykryć i zostawić w chłodnym miejscu przez 2 tygodnie ( mozna trochę krócej) Po upływie tego czasu - ciasto podzielić na 3 części , rozwałkować . Każdy placek podziurkować widelcem. Piec w temperaturze 180 stopni. Po upieczniu jeden placeki pokropić mocną czarną kawą. Jeden przełożyć dobrą marmoladą (można do niej dodać rum) , drugi masą czekoladową : 20 dkg czekolady, 22 dkg masła, 4 żółtka - utrzeć. Piernik oblukrować polewą czekoladową.