Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z bananem"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4572
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4572
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
20 min • Porcja 300 kcal • Przepis na 5 porcji
Borówki płuczę, odsączam. Masło topię i studzę. Banana obieram, kroję w półplasterki. Mąkę przesiewam do miski, po czym wsypuję proszek do pieczenia, cukier puder i sól. W drugim naczyniu łączę jajko z mlekiem i roztopionym masłem.
Płynne wlewam do suchych, dokładnie mieszam. Do ciasta dokładam borówki oraz kawałki banana i delikatnie łączę. Na patelni rozgrzewam olej. Za pomocą łyżki nakładam porcje ciasta.
Placki smażę z obu stron na złoty kolor. Gotowe przekładam na talerz. Podaję polane płynnym miodem lub polewą czekoladową.
<strong>Hanna Borowska z Bydgoszczy</strong>Źródło: Kobieta i życie