Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek.Do żółtek dodajemy Mąke,margaryne,smalec,cukier,proszek do piecz,wszystko ugniatamy i rozdzielamy na dwie części.Do jednej z nich dodajemy kakao i ugniatamy.Ciasta wkładamy do osobnych woreczków i wkładamy na 15 min do zamrażalki.Białka ubijamy ze szczypta soli,dodajemy 1szkl cukru i kartoflanke.
Na spód układamy ciasto jasne(poprostu ugniatamy na blaszce tak aby dno bylo całe zakryte),na to wykładamy dżem potem kruszymy na to ciasto ciemne i ubita piane.Na góre pokruszyc reszte ciasta.Można posypac cukrem pudrem.
SMACZNEGO!