Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Proste ciasto z wiśniami"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34679
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3989
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34679
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3989
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą białą masę. Masło lub margarynę stapiamy i ochładzamy.
Całkowicie chłodny tłuszcz wlewamy do utartych jajek. Dolewamy mleko, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywną pianę i bardzo delikatnie łączymy z ciastem.
Blachę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia lub pergaminem. Lekko natłuszczamy i posypujemy bułką tartą albo mąką ziemniaczaną.
Ciasto wylewamy na blachę, posypujemy wydrylowanymi, osączonymi z soku wiśniami.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180oC i pieczemy około 40 minut. Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem.Źródło: Rewia