Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptysie z ajerkoniakiem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 88
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 88
Składniki
Wodę zagotuj z masłem i cukrem waniliowym. Wsyp mąkę, gotuj, mieszając, aż masa zgęstnieje. Gdy przestygnie, wbijaj jajka, ciągle miksując. Razem z ostatnim jajkiem dodaj proszek.
Na blachę przykrytą pergaminem nałóż 16 porcji ciasta. Ptysie piecz 35 min w temp 180 st. Wystudź, rozetnij. Śmietanę ubij z zagęstnikiem i ajerkoniakiem. Ciastka przełóż kremem. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina