Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pucharek ryżowy"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Laskę wanilii rozciąć, zeskrobać rdzeń i razem ze strączkiem wrzucić do mleka i zagotować. Wyjąć strączek wanilii, wsypać cukier i ryż. Zamieszać, a gdy mleko zawrze, zmniejszyć płomień i gotować, aż ryż lekko się rozgotuje. Wystudzić.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i winiakiem. Śmietanę ubić na sztywno, połączyć z żółtkami. Wystudzony ryż nałożyć do pucharków. Polać przygotowanym sosem i obłożyć cząstkami truskawek.
Czas przygotowania: ok. 35 minut bez chłodzeniaŹródło: Życie na gorąco